Levertijd

Binnen 2 werkdagen

Uniek

De bekende Zeeuwse knop

Omruilen

kan binnen 14 dagen

Home ยป Geschiedenis Zeeuwse knop

Zeeuwse Knop

De Zeeuwse knop vormt al eeuwenlang een belangrijk onderdeel van de traditionele Zeeuwse klederdracht. Als sieraad werd de knop een belangrijk pronkstuk dat symbool stond voor de Zeeuwse trots en de rijke cultuurhistorie. Het Zeeuwse knopje dat je bij ons kunt kopen is ontstaan als knop op het hemdboord van de boerenmannen uit de 18e eeuw, de zogenaamde braamknopen. De braamknopen veranderde langzaam van vorm in de loop van de jaren. Rond 1870 werd het de Zeeuwse knop, zoals hij er nu uitziet. Vanaf die tijd zijn vrouwen de knop ook gaan dragen als sieraad op de mutsspelt van hun klederdracht tenue.

Producten gebaseerd op de Zeeuwse knop

Op dit moment herleeft dit element uit de klederdracht en is dit cultuuritem een opkomende trend. Er zijn al vele producten op de markt zoals sieraden, bonbons, zeepjes en kaas- en bakblikken. Belle Knoppe speelt binnen een hele andere tak in op deze trend met de unieke Zeeuwse fietsbel, de Belle Knoppe. De Zeeuwse knopjes die je bij ons kunt kopen zijn authentiek. Wij laten onze klanten met onze producten het Zeeuwse gevoel ervaren. Deze toegevoegde waarde staat centraal binnen ons merkbeeld.

Het Zeeuwse knopje in onze winkel kopen

Onze collectie producten gebaseerd op de Zeeuwse knop is erg divers. Zo kies je uit twee verschillende collecties: de Belle Knoppe Bike Collection en de Belle Knoppe Home Collection. De eerste collectie bestaat uit fietsaccessoires, zoals een fietsbel, fietstas en zadelhoes. In de Home Collection vind je producten als glazen, mokken, dekbedovertrekken en kussens. Vind jouw favoriete producten gebaseerd op de Zeeuwse knop en bestel deze eenvoudig online. Ook kun je langskomen in een van de winkels die ons assortiment aanbieden. Mocht je nog vragen hebben over onze unieke collectie, neem dan contact op via info@belleknoppe.nl. Wij vertellen je graag meer over de Zeeuwse knopjes en andere producten die je bij ons kunt kopen.

 

Interesse in onze producten?

Neem een kijkje in onze webshop