Succes formule Belle Knoppe krijgt een vervolg!

Op 10 augustus 2013 krijgt Zeeuwse Belle Company een tweede leven. Het studenten bedrijf heeft het bedrijf doorgestart als v.o.f. en zetten de stap van het echt ondernemen. Het succes tijdens de student company gaf de doorslag om het bedrijf door te zetten. De Zeeuwse Belle Company streed mee om de titel van beste studentenbedrijf van 2013. ZBC heeft met de Belle Knoppe de hoogste omzet ooit gerealiseerd, welke behaald is door een studentenbedrijf. Na verplichte liquidatie hebben vier studenten het bedrijf doorgestart en gaan zij met Zeeuwse Belle Company v.o.f. de Belle Knoppe nieuw leven in blazen.

In September 2012 starten de negen jonge ondernemers van de HZ University of Applied Sciences met de course Student Company. Een project waarbij tweedejaars studenten van verschillende opleidingen met elkaar een mini onderneming op richten, waarbij zij ondersteund worden door de stichting Jong Ondernemen. De negen studenten van de Zeeuwse Belle Company bedachten en ontwikkelden de Belle Knoppe. Binnen zes maanden zijn er meer dan 12 .000 stuks verkocht.

Dit succes is mede te danken aan alle marketing en communicatie activiteiten die de studenten hebben ondernomen. Zo is de Belle Knoppe bij radio maker Giel Beelen in de uitzending op radio 3FM geweest, hebben zij het Zeeuws kampioenschap van de Jong Ondernemen competitie gewonnen. Vervolgens ging hun opmars verder naar de landelijke competitie, waar ze in de finale wisten te komen. In het DeLaMar theater in Amsterdam grepen ze net naast de hoofdprijs, maar wisten ze wel de deelprijs Baaz Persprijs voor de beste Marketing/Communicatie strategie te winnen.In de tussentijd wist de ZBC zich ook nog te kwalificeren om deel te nemen aan de inhuldigingstoer van het koninklijk paar in Middelburg. De Belle Knoppe werd gepresenteerd en cadeau gedaan aan het koninklijk paar, waarvoor nog snel een beperkte oplage Oranje Belle Knoppe werd geproduceerd. Hiermee haalde ZBC de uitzending van de NOS met het Provincie bezoek.